Advocaat inschakelen?
Bel vrijblijvend: 0800 - 23 86 222 (gratis)
Home > Alimentatie

Alimentatie na echtscheiding

Bij een echtscheiding komen veel aanverwante zaken kijken. 0900-Scheiding in Apeldoorn kan u van de juiste informatie voorzien, passend bij uw persoonlijke situatie. Als uw scheiding uitgesproken is, krijgt u namelijk daadwerkelijk te maken met alle zaken die geregeld zijn, zoals alimentatie en co-ouderschap. Weet u nog niet precies wat u te wachten staat? 0900-Scheiding legt het hier kort voor u uit.

Alimentatie

Er zijn twee soorten alimentatie, namelijk kinderalimentatie en partneralimentatie. Bij de eerste gaat het erom dat de niet-verzorgende ouder (dus degene waar de kinderen niet wonen) wel voor de kinderen blijft zorgen, maar dan financieel. Dit is verplicht en duurt totdat uw kind 21 jaar wordt of financieel zelfstandig is. Samen met uw partner bent u vrij om hier afspraken over te maken, maar als u er niet uitkomt zal de rechter bepalen hoeveel kinderalimentatie er moet worden betaald.
Bij partneralimentatie gaat het om een bijdrage in het levensonderhoud. Als u veel geld verdiend en uw ex-partner niet, bent u verplicht om hem of haar alimentatie te betalen gedurende twaalf jaar. De hoogte van dit bedrag kunt u samen vaststellen, maar ook hier geldt: als u er niet uitkomt, beslist de rechter voor u.

Omgangsregeling of co-ouderschap

Wat u ook kiest, een omgangsregeling of co-ouderschap, 0900-Scheiding in Apeldoorn raadt u aan om goede afspraken te maken wat betreft de opvoeding. Ook al kunt u uw ex-partner niet meer luchten of zien, uw kinderen mogen hier niet de dupe van worden. Ons juristenkantoor heeft een aantal tips waardoor u allebei betrokken blijft bij de opvoeding en dit gezamenlijk aan kan gaan: wees niet te kritisch over de andere ouder, kinderen onthouden dit! Bij jonge kinderen is het handig om een schrift bij te houden waarin belangrijke gebeurtenissen opgeschreven kunnen worden. Probeer niet tegen elkaar op te bieden, via de kinderen met elkaar te praten of om uw ex-partner overal de schuld van te geven. Kinderen zijn slim en zien en horen alles!

Menu