Advocaat inschakelen?
Bel vrijblijvend: 0800 - 23 86 222 (gratis)
Home > Procedure bij echtscheiding

Procedure bij echtscheiding

Als u nog nooit een huwelijk heeft beëindigd is het niet raar dat u geen idee heeft hoe dit moet. Het is wel handig als u globaal weet hoe de procedure gaat verlopen, zodat u niet ineens voor verrassingen komt te staan. 0900-Scheiding kan u vertellen wat er gaat gebeuren, zodat u zich daarop kunt instellen en voorbereidingen kunt treffen. Want hoe graag onze advocaten ook alles voor u willen regelen, over sommige zaken moet u zelf nadenken en beslissingen nemen.

– Het is belangrijk dat u eerst een advocaat in de arm neemt, want een echtscheiding wordt uitgesproken door de rechter. Bij 0900-Scheiding bent u gelijk aan het goede adres, want wij proberen samen met u om de scheiding goed te laten verlopen.
– Daarna kunt u de scheiding aanvragen. Dat kan in Nederland alleen als uw huwelijk duurzaam ontwricht is. Dat betekent dat de relatie tussen u en uw partner zo verstoord is dat u niet langer samen kunt zijn. Uw jurist van ons kantoor in Apeldoorn schrijft een verzoekschrift en dat gaat naar de rechtbank voor uw aanvraag tot echtscheiding.
– Vervolgens maakt u een financieel plan. Als u in gemeenschap van goederen bent getrouwd krijgen u en uw partner allebei de helft van de bezittingen, maar anders is het belangrijk om afspraken te maken. Hoe meer u van tevoren heeft bepaald, hoe simpeler de rechtsgang is. Denk aan de waarde van uw huis, inboedel en overige eigendommen. Verder aan het saldo op bankrekeningen, schulden, leningen en alimentatiebetaling.
– Dan is het essentieel dat u met uw partner afspraken maakt over uw kinderen als die er zijn. Want als ouders heb je een zorgplicht, of je nu gescheiden bent of niet, maar de kinderen kunnen niet op twee plaatsen tegelijk wonen. U kunt kiezen voor een omgangsregeling of bijvoorbeeld co-ouderschap. 0900-Scheiding in Apeldoorn kan u hierbij helpen, want als u geen afspraken hierover maakt, of niet kunt maken, moet de rechter een beslissing nemen.
– Uiteindelijk maakt u de gang naar de rechter. Als overal afspraken over zijn gemaakt is uw echtscheiding alleen nog maar een formaliteit. Maar zijn er nog onuitgesproken zaken die u niet rond kunt krijgen met uw partner? Dan bepaald de rechter dit voor u, hij hakt de knopen door. Als u het hier niet mee eens bent kunt u in hoger beroep gaan.

Menu